Hoe vind je makkelijk meer onderwerpen voor je blogs?

Net als veel andere bedrijven wil je natuurlijk ook graag een reeks sprankelende, interessante en misschien ook wel grappige blogs op je website. Deze trekken nieuwe bezoekers aan en houden je huidige klanten geïnteresseerd in jouw bedrijf. Maar hoe kom je toch aan nieuwe onderwerpen voor je blogs? Want hoe graag je ook nieuwe content wilt, soms lukt het gewoon niet om wat te bedenken. In deze blog geef ik je zes handige tips om snel en makkelijk blogonderwerpen te vinden.

Het vinden van nieuwe onderwerpen voor blogs

Nieuwe content op je site houdt deze levendig en actief. En het is nou eenmaal niet anders, daar houdt Google van. Dus het regelmatig schrijven van een blog is goed voor je ranking en dus voor je bedrijf. Mensen kunnen je website daardoor makkelijker vinden.

Nieuwe onderwerpen blogs zoeken

Maar het is behoorlijk lastig om elke keer weer een interessant onderwerp te vinden. Daarom lees je hieronder hoe je dat toch voor elkaar kunt krijgen. En weet, dat als je echt moeite hebt met blogs en onderwerpen verzinnen, je je blog altijd nog kunt laten schrijven door een ervaren tekstschrijver.

1. Schrijf over nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied

Wat je vakgebied ook is, je blijft waarschijnlijk goed op de hoogte van wat er speelt. En als dat niet zo is, dan kun je gemakkelijk je kennis opfrissen. Lees belangrijke vakbladen, bezoek forums en websites die met je producten of werkvlak te maken hebben en houd nieuwssites bij. Alle actuele informatie die raakt aan waar jij mee bezig bent, kun je gebruiken.

Let op dat je niet alleen de algemene informatie verwerkt in je blog, maar dat je deze ook toespitst op jouw zaak en hoe jij er tegenaan kijkt. Daarmee maak je het niet alleen persoonlijk, maar laat je ook blijken dat je veel expertise hebt.

2. Borduur voort op het succes van eerdere blogs

Heb jij een paar succesvolle blogs op je website staan? Daar kun je heel makkelijk meer uit halen. Als je lezers nieuwsgierig zijn over een bepaald onderwerp, kun je over datzelfde onderwerp meer schrijven, maar bijvoorbeeld vanuit een andere invalshoek of je gaat dieper op een bepaald subonderwerp in.

Zo kun je bijvoorbeeld een lange blog hebben over hoe belangrijk slapen is voor de gezondheid. Vervolgens kun je kortere blogs schrijven over slaapproblemen, over hoe je slaapkamer te verbeteren zodat je lekker slaapt of over gezonde slaaprituelen.

3. Onderwerpen voor je blogs vinden met zoekwoordplanners

Een heel makkelijke manier om meer zoekwoorden en onderwerpen voor je blogs te vinden is met behulp van een zoekwoordplanner (of keywordplanner). Gebruik bijvoorbeeld de gratis software van Google via ads.google.com. Hier kun je een keyword invullen, waarna Google je laat zien of er veel gezocht wordt op dat woord en het geeft je eveneens een aantal alternatieven.

Combineer dit met zoeken via Google. Type in de zoekbalk een zoekwoord en scroll dan helemaal naar beneden. Dan krijg je nog een reeks alternatieven in “related searches”. Op deze manier wordt het zoeken naar onderwerpen een stuk gemakkelijker en krijg je ook nog onderwerpen die zorgen voor meer verkeer op je site.

4. Kijk wat de concurrent doet

Het lijkt onorigineel, maar het kan heel nuttig zijn om eens te kijken wat je concurrenten doen. Jullie werken in hetzelfde vakgebied en door hun blogs te bekijken kun je zien wat hen bezighoudt. Natuurlijk neem je geen onderwerpen een op een over, maar je kunt wel kijken of er iets tussen zit dat jij kunt gebruiken.

Geef er je eigen draai aan, maak een nieuwe indeling van de blog en schrijf een conclusie vanuit jouw visie. Deze manier van werken zorgt er ook voor dat je goed op de hoogte blijft van wat er speelt in je netwerk en dat je niet iets belangrijks mist.

5. Luister naar wat er speelt bij je klanten of collega’s

Een andere bron van informatie zijn je eigen klanten, opdrachtgevers en collega’s. Houd je oren open voor leuke of interessante onderwerpen tijdens gesprekken. Hoor je iets waar je een blog over kunt schrijven, zorg dan dat je het onderwerp noteert, zodat je het later kunt uitwerken.

6. Meer onderwerpen voor je blogs: schakel een tekstschrijver in

Ben je het zat om telkens onderwerpen te moeten verzinnen of kost het schrijven van blogs je erg veel tijd? Een goede tekstschrijver neemt je deze last uit handen. Je weet dan zeker dat je mooi lopende, succesvolle teksten krijgt en dat er goed rekening wordt gehouden met SEO. Wil jij een blog laten schrijven door een ervaren en creatieve tekstschrijver, iemand die met plezier schrijft en een onuitputtelijke bron van onderwerpen is (ik dus), neem dan snel contact op!

Top en featured image credits: 123rfexclusive